HIGH QUALITY FOODS PRODUCTION DEVELOPMENT WITH THE USE OF THERMOMINERAL WATER

Authors

  • Rade JOVANOVIĆ Београдска пословна школа, Београд

Keywords:

здрава храна, биолошки вредна храна, есенцијални микроелементи, термоминералне воде, термалне воде, минералне воде, агро-технологија, еколошке биотехнологије

Abstract

Аутор анализира развој производње природне, биолошки високовредне хране применом термоминералних, термалних и минералних вода. Истиче посебно актуелност ове тематике, ефекте примене минералних вода у производњи здраве хране као и друштвеноекономски значај њене производње. Посебан акценат ставља на Програм истраживања развоја биолошки високо-вредне хране применом минералних вода, и то на: истраживање развоја производа, истраживање системске и организационе инфраструктуре производње и истраживање производно – маркетиншке подршке.

Downloads

Download data is not yet available.

References

1. Николић М. (1996): Производња здравствено-безбедне хране економско-еколошки аспект: Концепт одрживог развоја пољопривреде. Институт за економику пољопривреде, Београд.
2. Симић Ј. и сар. (1996): Производња здравствено-безбедне хране економско-еколошки аспект: Повезивање еколошких и економских принципа у коришћењу производних ресурса и производњи биолошки квалитетних агроиндустријских производа у Републици Србији. Институт за економику пољопривреде, Београд.
3. Симић Ј. (1998): Одрживи развој пољопривреде и усмеравање производње биолошки квалитетних аграрних роба. Прилог у монографији: "Друштвени и економски развој аграра", Пољопривредни факултет – Институт за агроекономију, Београд (Земун).
4. Миловановић Б. (1999): Нека искуства развијених замаља о примени минералних вода у пољопривреди, Екологија ВИ, Београд.
5. Барас Ј. (1999): Вода, значај, ресурси и врсте, Београд, 7-36.
6. Динић Ј. (1997): Природни потенциајал Србије – Економско - географска анализа и оцена, Универзитет у Београду, Економ. факултет, Београд, 223 с.
7. Коматина М. (1994): Водни проблем у пољопривреди и путеви његовог рашавања, Екологика, год. И, бр. 1, Београд, 11 – 15.
8. Коматина М. (2003): Медицинска геологија, Београд

Downloads

Published

2005-09-30

How to Cite

JOVANOVIĆ, R. (2005). HIGH QUALITY FOODS PRODUCTION DEVELOPMENT WITH THE USE OF THERMOMINERAL WATER. Economics of Agriculture, 52(3). Retrieved from https://ea.bg.ac.rs/index.php/EA/article/view/1560

Issue

Section

Original scientific papers