INSTITUTIONAL PREREQUISITE FOR IMPROVEMENT OF COMPETITIVNESS OF AGRICULTURE IN SERBIA

Authors

  • Katarina Marković Faculty of Agriculture, Novi Sad
  • Lazo Mihajlović Faculty of Agriculture, Novi Sad

Keywords:

agriculture, competitivness, government, standards, European Union

Abstract

Improvement of competitivness is one of the basic conditions for integration of our agricultural sector in international market and market of European Union. Harmonization with standards and criteria of integral market of European Union is extremly complicate process that includes large number of institutions and subjects in its realization.

In improvement of competitivness of agriculture, at the domestic and international market, the government and its insititutions have very important role.

Downloads

Download data is not yet available.

References

1. Марковић, Катарина, Михајловић, Л. (2005): «Обликовање примерене економске подршке конкурентној производњи», рад саопштен на саветовању: «Научна истраживања и техничко стваралаштво – услов за конкурентну производњу», Нови Сад
2. Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије (2004): «Конкурентност пољопривреде Србије», Београд
3. Министарство пољопривреде, шумарства и водопривреде Републике Србије (2004): «Пољопривреда Србије ка европским интеграцијама», Београд
4. Волк, Тинца (2004): «Утицај аграрне политике на развој пољопривреде Словеније у периоду транзиције и укључења у Европску Унију», докторска дисертација, Пољопривредни факултет, Земун

Downloads

Published

2006-04-30

How to Cite

Marković, K., & Mihajlović, L. (2006). INSTITUTIONAL PREREQUISITE FOR IMPROVEMENT OF COMPETITIVNESS OF AGRICULTURE IN SERBIA. Economics of Agriculture, 53(2), 245–251. Retrieved from https://ea.bg.ac.rs/index.php/EA/article/view/1497

Issue

Section

Original scientific papers